Ik heb sinds een paar weken de Huawei P8 Lite (2017) en hij bevalt me tot nu toe prima!
Het is mijn eerste Android-telefoon. Mijn vorige was de Microsoft Lumia 640 XL met Windows 10 Mobile, dus ik was wel bezorgd over de overstap naar Android, maar het is mij alleszins meegevallen.
De processorsnelheid is trouwens prima, met 2,1 GHz (octa-core processor). Veel telefoons tot €250 hebben een processor met een snelheid die ligt tussen 1,2 en 1,5 GHz. Dit was voor mij de reden om deze telefoon te kiezen, naast schermformaat, de prijs en de mogelijkheid om een tweede simkaart te plaatsen.
Het scherm is groot genoeg (5,2") en in zijn geheel ziet de telefoon er goed uit. Het model lijkt heel veel op de iPhone 6, maar dan met de vingerafdrukscanner aan de achterzijde.
Ontgrendelen kan door middel van de vingerafdrukscanner en een pincode. De vingerafdrukscanner werkt perfect als je je vinger(s) goed gescand hebt en is heel fijn in gebruik.
Over de camera kan ik niet veel zeggen, hoewel een strakblauwe lucht op de foto's niet mooi strakblauw wordt. Misschien licht dat aan de kleurinstelling (warmer/kouder)? Maar onder goede omstandigheden zijn er nette foto's mee te maken.
Het geluid met bellen is duidelijk en niet hinderlijk schel. Ook kan het volume hard genoeg.
Het schrijven van berichten is een peuleschilletje door Swiftkey (net zoals Swypen).
Android 7 (EMUI 5.0) werkt goed en is voor mij logisch, dus geen commentaar daarover.
In het algemeen vind ik het nadeel van Android dat de iconen vrij klein zijn en niet qua grootte in te stellen zijn, in ieder geval niet bij mijn telefoon.
Het apparaatje heeft een vaste accu, geen verwisselbare batterij, Dat kan een nadeel zijn als de accu kapot gaat, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt.
De telefoon heeft een achterkant van kunststof en ook de rand rondom het toestel is van kunststof. Mijn advies: doe er een (transparant) hoesje om, dan blijft het toestel netjes. Ik heb een transparante achterzijde op het toestel geklikt, dus het is enigszins beschermd op de hoeken en aan de achterzijde, terwijl het toch een mooi toestel blijft.
Al met al ben ik heel tevreden met deze Huawei.
OFFICE en OneDrive zijn te installeren en werken prima.
Navigatie van GPS Mapfactor werkt ook goed. Daarnaast heb ik ook HERE We Go geïnstalleerd, De laatste moet ik nog uitproberen.
Pluspunten
- dualsim
- snelle processor (8-kernig, 2,1 Ghz)
- mooi model
- logisch besturingssysteem
- goede vingerafdrukscanner
Minpunten
- Bij gebruik van 2 simkaarten geen microSD-slot
- kleurtemperatuur bij het maken van foto's
- vaste accu (voor mij geen probleem)